Welke eisen stel je aan jouw webdesigner?

Elke webdesigner heeft een eigen aanpak en eindproduct. Als je weet wat je wensen zijn, kun je een passende aanbieder kiezen.

Teunis van Wijngaarden
Welke eisen stel je aan jouw webdesigner?

Vergelijk de verschillen tussen websitebouwers met de verschillen tussen een confectiepak of een maatpak. Het confectiepak is een product: je pakt het zo uit het rek. Het pak zit wel oké en je moet er zelf een das, riem en schoenen bij kiezen.

Bij het maatpak neem je een dienst af: het pak wordt je aangemeten en je krijgt advies over het knopen van je das. Het maatpak past precies en komt compleet met das, riem, schoenen én manchetknopen.

Terug naar online: je wilt een website laten maken. Wil je een ‘confectie-website’ of een ‘maatwebsite’? In dit blog staan een aantal vragen die je kunnen helpen.

Wie maakt de teksten en foto’s voor de website?

Een website staat of valt met de inhoud. Tekst en beeld moet de bezoeker aanspreken en het is belangrijk dat Google de teksten ‘begrijpt’.

 • Wil en kan je zelf tekst voor je website schrijven of wil je een tekstschrijver inschakelen?
 • Hecht je waarde aan unieke beelden of kun je leven met stockfoto’s?

Wil je een uniek grafisch ontwerp voor je website?

Een goed ontwerp maakt je website aantrekkelijk. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook in het gebruik: een goed ontwerp structureert de informatie op een overzichtelijke manier.

 • Kun je zelf de inhoud rangschikken of geef je dat liever uit handen?
 • Mag het websiteontwerp standaard zijn of liever uniek?
 • Heb je een identiteit en huisstijl waar de site op aan moet sluiten?

Ga je voor optimale website performance?

Je site moet er perfect uitzien op elk apparaat, technisch geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine en veilig zijn. Snelheid is ook belangrijk, zowel voor bezoekers als voor zoekmachines. Misschien is er ook nog wel maatwerk nodig.

 • Welke eisen stel jij aan de techniek?
 • In hoeverre wil je de site technisch optimaliseren?
 • Heb je maatwerk van jouw webdesigner nodig, zoals een koppeling met andere systemen?

Welke service verlang je van jouw websitebouwer?

Je kunt onderscheid maken tussen het product website en de dienst webdesign – confectiepak versus maatpak. Waarschijnlijk heb je wensen met betrekking tot de dienst, zoals over de hoeveelheid advies of de snelheid waarmee gewerkt wordt.

 • Weet je precies wat je wilt of kun je advies gebruiken?
 • Wil je de website zelf vullen of houd je ervan als dat uit handen genomen wordt?
 • Heb je de tijd of moet het snel gebeuren?

Naar welke webdesigner ben je op zoek?

Als je hebt nagedacht over deze vragen, dan weet je beter waar je naar op zoek bent: een digitaal confectiepak of een maatpak. Vervolgens spelen de kosten van een website natuurlijk rol.

december 2019

Wij zijn Webdesign aan Zee

Coen Hamelink en Teunis van Wijngaarden werken vanuit een ondernemerscentrum op 10 minuten fietsafstand van zee. Coen ontwerpt, Teunis bouwt. Waar nodig schakelen ze andere professionals in. Wij denken graag met u mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *