Drie redenen om je site technisch te updaten

Je hebt een website laten maken en die werkt prima. Waarom zou je die site technisch up-to-date houden?

Teunis van Wijngaarden
Drie redenen om je site technisch te updaten

In dit artikel geef ik drie goede redenen om je website regelmatig te updaten.

Update reden 1: Beveiliging

Er worden zo nu en dan beveiligingslekken gevonden in software zoals WordPress of de plug-ins van WordPress. Zo’n lek wordt gedicht in een nieuwere versie van de software.

Als een lek eenmaal bekend is en je installeert de update niet, dan blijft het lek op jouw installatie bestaan en kan het worden misbruikt door hackers. Updaten dus.

Update reden 2: Betrouwbaarheid

Je site bestaat uit code die wordt uitgevoerd door de webserver waar de site op draait. Die webserver wordt door de webhosting provider regelmatig geüpdatet. Als je jouw website niet update, dan gaan website en webserver uit de pas lopen.

De server draait dan nieuwe software, terwijl jouw website oude technieken gebruikt. Wordt dat verschil te groot, dan kan je website kuren vertonen of uitvallen.

Vergelijk het met een telefoon met apps. Als je de telefoon update naar de nieuwste versie van iOS, maar je update de apps niet, dan zullen sommige apps niet meer werken. Zo kan het dus ook gaan met je website. Het advies: regelmatig updaten.

Update reden 3: Nieuwe functies

Door een update krijgt een systeem vaak nieuwe functies. Het is leuk als je daarvan gebruik kan maken. Ook kan het zijn dat de nieuwe versie sneller werkt of gebruiksvriendelijker is. Hoewel niet van levensbelang, kan dit wel een reden zijn om te updaten.

Ook interessant: hoe kies je eigenlijk een WordPress plug-in?

Wat als je een website niet update?

Wanneer je een WordPress website niet update, kun je voor frustrerende en kostbare verrassingen komen te staan. Het kost namelijk moeite om van een hack of uitval te herstellen. Meer dan het zou hebben gekost om de website up-to-date te houden. Bovendien moet de herstelde website alsnog geüpdatet worden. En dat allemaal binnen korte tijd, want de website is immers down. Frustrerend dus!

Heb je iets toe te voegen of te vragen? Dan kun je hieronder op dit artikel reageren.

Dit artikel is gebaseerd op aflevering #8 van mijn podcast ‘Werken aan je website’. Websites van Webdesign aan Zee worden na de lancering door mij periodiek onderhouden.

januari 2020

Wij zijn Webdesign aan Zee

Coen Hamelink en Teunis van Wijngaarden werken vanuit een ondernemerscentrum op 10 minuten fietsafstand van zee. Coen ontwerpt, Teunis bouwt. Waar nodig schakelen ze andere professionals in. Wij denken graag met u mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *