Hoe wij een snelle website maken
Doe bezoekers een plezier en optimaliseer de laadtijd van je website. We vertellen je over onze aanpak.
Een slechte plug-in kan je website vertragen, onveilig maken of zelfs breken. Installeer dus niet zomaar elke plug-in die je tegenkomt.
WordPress is het meest gebruikte open source content management systeem. Een grote community bouwt aan de basis van WordPress, maar ook aan uitbreidingen: de plug-ins. Er zijn nuttige en minder nuttige. Goede en minder goede.
Als een plug-in niet goed gebouwd is, dan kan het je website schaden. Dit kan er mis gaan:
Om problemen te voorkomen, is het zaak om zorgvuldig te kiezen. Het geeft geen garantie op succes, maar het geeft wel meer zekerheid. Ik kijk bij het kiezen van een WordPress plug-in naar:
Natuurlijk moet de plug-in in de eerste plaats precies doen wat je wilt. Niet minder, maar eigenlijk ook niet meer. Alles wat de plug-in extra kan, maar wat je niet gebruikt, beschouw ik als ballast. Het maakt je site complexer en ‘zwaarder’.
Om echt zeker van je zaak te zijn, is het belangrijk om de plug-in te testen. Dat doe je niet op je live site. Gebruik een testinstallatie, een ontwikkel- of staging-website, zodat het niet erg is als er ‘rommel’ achterblijft. Als je wilt, kun je de plug-in nu ook doormeten. Bijvoorbeeld om te zien hoeveel database-verzoeken hij doet of hoe zwaar de bestanden zijn die hij laadt.
Lees ook: Drie redenen om je website technisch up-to-date te houden
Er is geen vaste methode voor het kiezen van plug-ins, maar ik heb mijzelf deze werkwijze aangemeten. Hoe heb jij tot op heden plug-ins gekozen?
december 2019Doe bezoekers een plezier en optimaliseer de laadtijd van je website. We vertellen je over onze aanpak.
Het gebruik van lettertypes is enorm belangrijk voor je website, maar welke typografie past nu het beste bij jouw bedrijf?
Geef een reactie