Welke webdesigner past bij jouw bedrijf?

Van slimme neef tot reclamebureau… er zijn veel webdesigners. Ieder met een eigen aanpak, eindproduct en budget.

Teunis van Wijngaarden
Welke webdesigner past bij jouw bedrijf?

Om onze positie met Webdesign aan Zee te bepalen, hebben we het webdesigners-landschap in kaart gebracht. In een eerder blog schreven we over de eisen die je kunt stellen aan jouw webdesigner en de  soorten webdesigners en de budgetten waarmee ze werken.

Wellicht kun je zelf aan de hand van die twee blogs al een type webdesigner kiezen die bij jouw bedrijf past. In dit blog vertellen we over de matches die wij zien.

Website laten maken voor een groot bedrijf of grote organisatie

Een groot bedrijf wil het mogelijk breder trekken dan een website. Een full-service reclamebureau is dan een goede match. Zo’n bureau kan een complete marketingstrategie opstellen. Naast een website kan ook een tv-commercial of krantenadvertentie onderdeel zijn hiervan.

Als de wens zich toch toespitst op het enkel bouwen van een website, dan kunnen een of meer professionals samen ook een goede oplossing bieden.

Website laten maken voor MKB of ZZP

Voor MKB of een ervaren ZZP-er is een full-service bureau wellicht too much. Toch stellen MKB en de ZZP-er wel eisen aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Onze keuze zou dan vallen op een of meer zelfstandig professionals.

Een doe-het-zelf oplossing, al dan niet door- of samen met een behulpzaam neefje zouden we in dit geval afraden. Je hebt iemand nodig die professioneel advies geeft en de juiste oplossingen biedt. De keuze voor doe-het-zelf kan bovendien ten koste gaan van de kwaliteit en het kan je veel kostbare tijd kosten.

Starterswebsite laten maken

Een startende ondernemer heeft de diensten van het eigen bedrijf vaak nog niet helemaal helder. In dat geval is het zonde om veel uren in een maatwerk website te steken. Wellicht sla je als starter na een paar maanden een andere weg in. Een prefab-oplossing (uit ons blog wat kost een website?) ligt dan voor de hand.

Website voor een vrijwilligersorganisatie of vereniging

Een vrijwilligersorganisatie of vereniging heeft soms een professional of whizzkid in een eigen gelederen. Dan is een doe-het-zelf oplossing haalbaar. Heb je dat geluk niet, dan zou ik de oplossing zoeken in prefab.

Hobbywebsite maken

Voor een persoonlijke hobbywebsite, zou ik kiezen voor doe-het-zelf. Je investeert dan vooral tijd (dat is hobby, toch?) en houdt de kosten beperkt.

Waar staat jouw organisatie?

Kun je jouw organisatie vinden in dit verhaal of zie ik een doelgroep of webbouwer over het hoofd? Reacties zijn welkom. Ook als je eens wilt praten over de webbouwer-keuze voor jouw bedrijf. Wellicht is Webdesign aan Zee een match en zo niet, dan kan ik je een goede richting op wijzen.

Voor wie is Webdesign aan Zee?

Webdesign aan Zee is er voor kleine en middelgrote organisaties, MKB en ervaren ZZP-ers die een stap verder willen maken. Twijfel je of wij iets voor jou kunnen betekenen? Reageer op het blog of neem contact op.

december 2019

Wij zijn Webdesign aan Zee

Coen Hamelink en Teunis van Wijngaarden werken vanuit een ondernemerscentrum op 10 minuten fietsafstand van zee. Coen ontwerpt, Teunis bouwt. Waar nodig schakelen ze andere professionals in. Wij denken graag met u mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *